O GRČKOJ
 
 
 
 
PREPORUČUJEMO
 
 
PHILOXENIA SPA HOTEL
Nalazi se u mestu Pefkohori, 50 m udaljen od plaže..
Opširnije>>
 
 
 
 
LETOVALIŠTE PEFKOHORI
 
Nalazi se na poluostrvu Kasandra 100 km južno od Soluna..
Opširnije>>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

Grčka je kolevka evropske civilizacije, zemlja bogova, legendi i tradicije. Zemlja maslinjaka, vinove loze, borova, neotkrivenih plaža i skrivenih uvala, centar je hedonizma, gurmanluka i turizma.

Prostire se na površini od 132.000 km 2 i ima oko 12 miliona stanovnika. Glavni grad je Atina, sa 5 miliona stanovnika. Obala je dugačka preko 15.000 km, i ima oko 1.400 ostrva koja zapljuskuju Jonsko, Egejsko i Sredozemno more. Klima je mediteranska sa puno sunčanih dana i malom količinom padavina tokom godine, a odlikuju je blage zime i topla leta. Prosečna dnevna temperatura u junu i septembru je oko 28ºC,u julu i avgustu oko 32 ºC. Prosečna noćna temperatura u junu i septembru je oko 18 ºC, u julu i avgustu oko 21 ºC. Prosečna temperatura mora u junu i septembru je oko 23 ºC, u julu i avgustu oko 25 ºC.

Zvanična valuta je EURO, €. Banke su otvorene uglavnom od 9h - 17h svakog radnog dana. Menjačnice na turističkim destinacijama rade do 20h. U prodavnicama se može platiti svim internacionalnim platnim karticama.

Grčka se bira iz Srbije 0030 (kod grada) broj koji pozivate. Srbija se bira iz Grčke 00381 (kod grada bez 0) broj koji pozivate Mreže 062, 063, 064, 065 imaju roming.

Jelo i piće: Uživanje u obroku zajedno sa porodicom i prijateljima deo je grčke životne filozofije i spada u obavezan deo društvenog života. Sveže namirnice, neštedljiva upotreba aromatičnog bilja i začina, maslinovo ulje i jednostavnost pripreme prepoznatljive su odlike ove kuhinje. Prema tradiciji, pripremljena jela stavljaju se u sredinu stola, a gosti zatim biraju jela po vlastitom ukusu. Grčka kuhinja, poznata po feta siru, tiropiti, musaki, girosu, tzatziki salati, lukumadesu i baklavi, omiljena je među našim turistima. U Grčkoj umesto tursku, naručićete grčku kafu, a u letnjem periodu pićete osvežavajući frape, odnosno hladnu nes-kafu. Ljubitelji piva mogu da probaju najpoznatije lokalno pivo Mithos, dok ljubitelji rakije ne smeju propustiti priliku da probaju grčku rakiju Ouzo.

Struja: 220V Evropske standardne utičnice

Rent a car: Svi gosti zainteresovani za rent a car su u obavezi da ponesu važeću međunarodnu dozvolu.


   


Pratite nas

 
SMS NEWSLETTER
Ukoliko želite da vas SMS porukama obaveštavamo o našim aktuelnostima i akcijama prijavite se na našu SMS listu popunom polja sa vašim podacima:

*obavezno popunitiChat

Preuzmite kompletan cenovnik za 2019. godinu
SMS VIZIT KARTA
Preuzmite našu SMS visit kartu, unesite svoj broj mobilnog i klikom na taster preuzmi dobićete poruku sa našim kontaktima.


Unesite broj u formatu 381641234567 
PHILOXENIATRAVEL.COM
WEBDESIGN: Ν Τ Ε Γ Ι Α Ν